Historia


Nykyisten omistajien vanhemmat Matti ja Aila Ihanamäki aloittivat yritystoiminnan silloisessa Keikyän kunnassa vuonna 1964. Aluksi kokeiltiin omaa kassien valmistusta, mutta jo pian siirryttiin tukkukauppiaaksi edustamaan paikkakunnan muiden valmistajien laukkuja. Vähittäismyynti tuli mukaan kuvioihin, kun yksittäiset laukunostajat alkoivat koputella oveen. Tämä oli aikaa jolloin suuri osa Suomessa myytävistä laukuista vielä valmistettiin kotimaassa ja erityisesti edesmenneen Keikyän kunnan lähialueilla.

Yrityksemme aloitti nimellä T:mi Matti Ihanamäki, vaihtuen Laukkutila Ihanamäki Oy:ksi vuonna 1995. Nimi viittaa liikkeemme toimitiloina olleeseen vanhaan maatilaan. Nykyiseen toimipaikkaamme uudessa Sastamalan kaupungissa muutimme vuonna 2018.

Vuodesta 1998 alkaen meidät on löytänyt myös internetistä - ensimmäisenä suomalaisena laukkukauppana. Verkkomyynnissä pääpaino on ollut matkalaukuissa, salkuissa ja lompakoissa. Uudistuneen nettikaupan www.laukkukauppa.fi avasimme vuonna 2013 ja samalla laajensimme tuotevalikoimaa.

Alla esimerkkejä valikoimastamme. Mallit muuttuvat kokoajan, joten kaikkia ei enää löydy ja uutta on tullut tilalle.